Ce face un model?

Munceste din greu, chiar daca necredinciosilor le va veni greu sa creada. Se inscriu la o agentie, care le poate ajuta sa isi faca/ imbunatateasca portofoliul. Isi fac un portofoliu, care includ cateva fotografii standard, chipul, profilul si corpul modelului, pe langa fotografiile profi.  Apoi isi incearca norocul la diferite casting-uri si prezentari de moda. Nu ajungi imaginea nici unei companii mari din prima :)

De cele mai multe ori modelele apreciate in reviste nu sunt bine primite si pe podiul de defilare, cerintele fiind altele. Daca un model nu isi permita sa scada sub 1,72 de metri, un fotomodel poate poza linistita si la 1,65 metri.

Cum ajungi model?

Pentru unele fete/unii baieti/unii copiii este floare la ureche, pentru ca sunt descoperite/ti pe strada de catre un agent al unei agentii de modele. Astea sunt cazurile fericite. Daca vrei neaparat sa "patrunzi" in afacere, va trebui sa iei legatura cu agentiile de modelling, fie in timpul unei perioade de recrutari, fie indesandu-ti piciorusul in usa.